Free-Laskutuksen tarina kevytyrittäjyyden puolesta | Free-Laskutus

Kevytyrittäjyys ei ole aina ollut helpoin vaihtoehto

Kaikki alkoi loppuvuodesta 2015, jolloin Free-Laskutus näki päivän valonsa keskellä pimeintä syksyä. Ensimmäisestä päivästä lähtien liiketoimintamme kirkkaana visiona on ollut kevytyrittäjyyden helpottaminen uudenaikaisen laskutuspalvelun avulla.

Kevytyrittäjät ovat kohdanneet viime vuosina monia haasteita uusien lainsäädännöllisten linjausten myötä. Vuonna 2016 kevytyrittäjän työttömyysturva heikkeni merkittävästi huonompaan suuntaan. Tässä kohtaa me Free-Laskutuksella päätimme keskittää resurssimme uuden ohjelmiston kehittämiseen, voidaksemme palvella asiakkaitamme ja kevytyrittäjiä tulevaisuudessa entistä paremmin lain täyttämien vaatimuksien mukaisesti.

Elämme tällä hetkellä keskellä suurta muutoksien aikakautta työelämän toimintamallien hakiessa uusia muotojaan markkinoilla. Viime vuosina mediasta on saanut lähes päivittäin lukea digitalisaation murroksesta, tekoälystä, YT-neuvotteluista, yritysten alennustilasta ja työntekijöiden vähennyksistä. Toista Nokiaa Suomeen ei enää tule, valitettavasti. Sen sijaan uudenlaiset työelämän toimintamallit ovat keskeisessä asemassa Suomen nostamisessa takaisin menestyksen tielle.

Muutoksen mahdollistajana ja kasvun edellytyksenä on aina vanhojen toimintatapojen kyseenalaistaminen. Työelämän perinteiset toimintamallit ovat mullistuneet vauhdilla luoden yksilöille mahdollisuuden työllistää itsensä kevytyrittäjinä. Totuus on se, että kaikkia meitä ei ole luotu yrittäjiksi, eivätkä kaikki meistä halua olla yrittäjiä. Sen sijaan kevytyrittäjyyden avulla yksilöillä on mahdollisuus työllistää itsensä ilman joutumista byrokratian hampaisiin ja keskelle laskujen loputonta paperirumbaa.

Näiden ajatusten pohjalta se kuuluisa iso kivi lähti pyörimään. Aloitimme yhteistyön Sosiaali- ja Terveysministeriön, sekä Eläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. Yhteistyö antoi meille mahdollisuuden hioa palvelumme yksityiskohtia, jonka myötä liiketoimintamme suunta kirkastui.  Lopulta syntyi Free-Yrittäjyys- palvelu, joka täyttää kaikki vaatimukset kevytyrittäjien osalta.

Alkoi Free-Yrittäjyys palvelun systemaattinen kehittäminen tähdäten 1.5.2017 tapahtuneeseen muutokseen, joka vaikutti merkittävästi koko toimialaan. Tästä päivästä lähtien kaikki laskutuspalveluiden käyttäjät olisi vakuutettava YEL- vakuutuksella, eli Yrittäjäneläkevakuutuksella. Aikaisemmin olivat vakuutettuna TyEL:illä. (Työntekijän eläkevakuutus).

Suuntamme Free-Laskutuksella kevytyrittäjyyden puolesta oli ollut täysin oikea. Lähes vuoden mittainen Free-Yrittäjyys palvelun kehittäminen ei ollut mennyt hukkaan, sillä palvelumme täytti kaikki uuden muutoksen vaatimat edellytykset. Olimme yksi harvoista laskutuspalvelusta, jotka pystyivät vastaamaan 1.5.2017 tulleisiin muutoksiin saman tien. Olimme siis vuosi aikaisemmin osunut ennustuksissamme täysin oikeaan. Muut tulivat sitten kesän aikana perässä.

Kuluneen kesän ja syksyn aikana olemme kehittäneet ohjelmistoamme palvelemaan kevytyrittäjiä entistäkin paremmin. Kehitystyö tulee jatkumaan ja se on meidän prioriteetti numero yksi. Kehitämme palveluamme erityisesti teiltä kevytyrittäjiltä saamamme palautteen perusteella.  Onkin ollut positiivista huomata, että rakentavaa palautetta on tullut paljon.

Katseemme on jo tiukasti tulevaisuudessa. Jatkossa tulemme tarjoamaan entistäkin parempaa palvelua niin käytettävyyden osalta kuin Free-Laskutuksen kylkeen rakentuvien lisäpalveluiden avulla. Viimeisimpänä uudistuksena voimmekin ylpeänä esitellä uudistetun Extranettimme, joka palvelee mobiilikäyttäjiä entistäkin paremmin, kenties jopa parhaiten toimialallaan.

Vuonna 2018 Free-Laskutus on saavuttanut ohjelmistona jo älykkyyden tason, jolloin se palvelee sinua itsenäisesti ja nopeasti. Vuoden 2018 alkupuolella tuomme myös täysin uudenlaisen tuotteen, mikä tuo apua sadoille tuhansille suomalaisille!

Joonas Tuompo
Toimitusjohtaja
Julia, 22v

Julia, 22v

Opiskelija

Minna, 23v

Minna, 23v

Muusikko

Jaakko, 25v

Jaakko, 25v

Ääniteknikko

Free-Laskutuksen blogissa

Free:n käyttäjä Paula

Mitä teet työksesi? Työskentelen monipuolisesti kulttuurialalla näyttelijänä ja kulttuurituottajana. Tällä hetkellä näyttelen teatterissa lapsille ja ikäihmisille suunnatuissa ohjelmistoissa. Tämän lisäksi tuotan kahta eri musiikki-hanketta kehitysvammaisille...

Kevytyrittäjälläkin on oikeus jouluun

Kesällä kirjoittelimme, että toivottavasti kaikki muistavat pitää aina välillä lomaa. Viimeinen työviikko ennen joululomia on käynnissä ja monet odottavatkin jo lähestyviä pyhäpäiviä perheen parissa, jotka tulevat varmasti itse kullekin tarpeeseen. Joululomien aikana...

Mies Free Laskutuksen takana

Monet asiakkaamme ovat tottuneita siihen, että kellonajasta ja paikasta riippumatta heidän tiedusteluihinsa on usein antamassa tarkempia vastauksia Joonas. Kuka tai mikä onkaan tämä asiakaspalveluun intohimoisesti suhtautuva Joonas? Yhä useammat yritykset ovat viime...

Uutiset

Free-Laskutuksen käyttäjätarinat

Olemme vuodenvaihteen aikana haastatelleet käyttäjiämme ja kyselleet heitlä erilaisia asioita kevytyrittäjyyteen liittyen. Käyttäjiemme tarinoita ja heidän välillä jopa humoristisia vastauksia voit käydä katsomassa Youtube-...

Parannuksia Extranetissä

Extranetin kirjautumis ja liittymis- sivut ovat uusittuja. Jatkossa löydät sieltä ajankohtaisemmat edut ja infot ennen sisäänkirjautumistasi.

Liity käyttäjäksi jo tänään ja aloita laskuttaminen vaikka heti!

Liittyminen on ilmaista nyt ja aina. Maksat käytöstä vain 4% palvelumaksun!

Tai

Kysyttävää? Autamme mielellämme.

asiakaspalvelu@freelaskutus.fi
0203 323 45
Tuki ja UKK
Ota yhteyttä