Kevytyrittäjyys vaihtoehtona toiminimelle? Free-Laskutus

 

 

 

Ratkaisu kysymykseesi saattaa olla suoraan silmiesi edessä 

 

Toiminimi vai kevytyrittäjyys?

Moni freelancer ja itsensä työllistäjä harkitsee oman toiminimen perustamista jossain vaiheessa elämäänsä. Toiminimi voi olla toisille se paras vaihtoehto kun taas toisille se aiheuttaa vain ylimääräistä taakkaa, vastuuta ja velvoitteita. Onneksi toiminimelle ja yrittämiselle on vaihtoehtona kevytyrittäjyys!

Vaikka toiminimen perustaminen on helppoa ja sen onnistuu varmasti kuka tahansa tekemään, on toiminimen ja oman yrityksen pyörittäminen sitten asia erikseen. Jokainen jonka lähipiirissä on tai joka on joskus ollut tai on yrittäjä tietää, kuinka nopeasti se kuukauden 12. päivä tulee vastaan. Jokainen myös on huomannut, että vaikka kirjanpidon piti maksaa vain 170€/kk, nousi kirjanpitäjän lasku taas yli 300€. Jokainen yrittäjä tietää varmasti kanssa, miltä tuntuu pyörittää omaa liiketoimintaa, kun asiakkaat jättävät laskut maksamatta vaikka annoit jo epäinhimillisen 30 päivän maksuajan ja nyt pitäisi maksaa ALV:it laskuista verottajalle, vaikket ole saanut vielä niitä rahoja asiakkaaltasi!

Tarvitsetko oikeasti omaa toiminimeä?

Kysymmekin, että tarvitsetko todella omaa yritystäsi ja jos vastaus on kyllä, niin mihin sitä tarkalleen tarvitset? Yrittämiselle on vaihtoehtona kevytyrittäjyys kuten Free-Laskutus. Viimeisimmät tilastot osoittavat, että toiminimi yritysten määrä väheni vuoden 2016 aikana 12 222 kappaletta. (PRH).

Mikäli liiketoimintasi luonteen vuoksi joudut tekemään paljon ostoja, mitkä katsotaan yrityksen omaisuudeksi kuten esimerkiksi:

 • Pakettiauto
 • Muuta raskasta kalustoa
 • Useampia tietokoneita
 • Toimitiloja
 • Muuta pitkäaikaisiksi poistoiksi katsottavia

suosittelemme sinulle ehdottomasti omaa yritystäsi oli yhtiömuoto mikä tahansa!

Mikäli liiketoimintasi ei kuitenkaan vaadi suuria ostoja ja poistoja saattaa kevytyrittäjyys olla sinulle helpompi, edullisempi ja turvallisempi vaihtoehto. Free- Laskutuksen avulla voit toimia yrittäjämäisesti laskuttaen työsi, hallinnoida liiketoimintasi kuluja sekä nostaa palkkaa silloin kun siltä tuntuu.

Free-Laskutus hoitaa byrokratian puolestasi

Yrittäjän vastuulle ja lukuisia asioita hoidettavaksi. Listasimme alle muutamia velvoitteita mihin et törmää Free Yrittäjänä:

 • Y-tunnuksen rekisteröiminen
 • Alv- ja ennakonperintärekisteri
 • Mahdollinen työnantajarekisteri
 • Vakuuttaminen
 • Eläkevakuuttaminen
 • Kirjapito
 • Laskujen lähettäminen
 • Muut paperityöt
 • Kuittien säilyttäminen
 • Vähennysten laskeminen
 • Perintä
 • Kuukausittaiset ilmoitukset viranomaisille
 • Kuukausittaiset maksut viranomaisille
 • Tilinpäätös

Tuossa listattu muutamia. Todellisuudessa lista on huomattavasti pidempi!

Free Laskutuksen Free Yrittäjänä toimit kuin oikea yrittäjä ilman stressiä vastuista ja velvoitteista. Ne kymmenet tunnit, mitä yrittäjät käyttävät kirjanpitoon ja hallintoon, voit sinä käyttää ansaitaksesi enemmän rahaa tai nauttimalla lisääntyneestä vapaa-ajasta!

Jos haluat kuulla lisää, ota meihin yhteyttä joko chatissa, asiakaspalvelu@freelaskutus.fi tai soita 0203 323 45

Free-Laskutuksen blogissa

Toimitusjohtajan kommentti #enpelkää -kampanjaan

#enpelkää, eli Turvallisempaa kevytyrittäjyyttä -kampanja sai alkunsa oikeastaan 2018 alkupuoliskolla, kun mediassa puitiin case- Louhimiestä. Asiaa pohdittuani huomasin, että työmarkkinoilla tosiaan onkin valtava ongelma, joka kohdistuu yleisesti itsensä...

Free-Laskutus liittyy TYÖ EI SYRJI – kampanjaan

Free-Laskutus Ilmoittautui Työ ei syrji- kampanjaan edistääkseen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämässä. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo on asenteista kiinni ja jokaisella ikään, sukupuoleen, taustaan tai mihinkään muuhun katsomatta tulisi olla samat lähtökohdat...

Yrittäjän päivä 2018

Tänään on vuosittainen yrittäjänpäivä ja sitä juhlistetaan esimerkiksi Helsingissä Bio Rex:n tiloissa. Aiheina yrittäjyyden monet näkökulmat. Viimeisenä puheenvuoron pitää pääministerimme Juha Sipilä. Yhtä näkökulmaa ei, ainakaan puheenvuorojen perusteella, kuitenkaan...

Uutiset

Kevytyrittäjän työttömyysturvaopas on julkaistu

Kevytyrittäjän työttömyysturvaan liittyy paljon hämmennystä ja epätietoisuutta. Tämän vuoksi YTK:ssä on jo jonkin aikaa pohdittu, että että opas kevytyrittäjille, johon on koottu keskeiset asiat aiheesta tulisi tarpeen. Sellaisesta hyötyisivät itse kevytyrittäjät,...

Löydät meidät nyt myös WhatsAppista

Te toivoitte ja me toteutuimme! Saatte meihin yhteyden nyt myös WhatsAppissa. Käy kokeilemassa sivun vasemmasta alakulmasta olevasta kuvakkeesta ja tervehdi meitä! Voitte laittaa myös suoraan WhatsApp- viestiä numeroon +358 40 6731289

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Liittyminen on ilmaista nyt ja aina eikä velvoita sinua mihinkään. Maksat palvelun käytöstä vasta kun alat vastaanottamaan suorituksia.

Kysyttävää? Autamme mielellämme.

asiakaspalvelu@freelaskutus.fi
0203 323 45